Vodič za Korištenje Trustap-a na Mojekrpice

27/10/2023
Vodič za Korištenje Trustap-a na Mojekrpice

U ovom sveobuhvatnom vodiču provest ćemo vas kroz proces kupovine i prodaje na Mojekrpice korištenjem Trustap-a, osiguravajući bezbrižno iskustvo.

Što je Trustap?

Trustap je napredno rješenje za plaćanja koje je osmišljeno kako bi poboljšalo sigurnost plaćanja, pružajući mir uma kako kupcima, tako i prodavateljima. Uključuje ugrađenu Zaštitu Kupca koja ne samo da štiti kupca, već i prodavatelja osiguravajući sigurna plaćanja, mogućnost zatraživanja povrata i pristup korisničkoj podršci.

4 Jednostavna Koraka za Kupovinu na Mojekrpice s Trustap-om

1. Odabir Proizvoda

Pronađite predmet koji želite kupiti i kliknite na gumb ‘Kupi’.

2. Izvršite Plaćanje

Unesite svoje podatke za plaćanje. Vaša uplata će biti prikupljena kako bi osigurala vašu kupnju. Trustap će zadržati uplatu dok ne primite proizvod.

3. Kontaktiranje Prodavatelja

Kontaktirajte prodavatelja kako biste dogovorili preuzimanje ili dostavu.

4. Pregledajte Vašu Kupnju

Prilikom primitka vaše stavke, započet će 24-satni period inspekcije koji će vam omogućiti pregled vaše kupnje kako biste bili sigurni da nije oštećena i da se podudara s onim što je bilo oglašeno, prije nego što se sredstva otpuste prodavatelju.

Prednosti za Kupce

  • Najviša Razina Sigurnosti: Trustap-ov sustav plaćanja u obliku escrow-a osigurava najvišu razinu sigurnosti, štiteći kupce od prijevara.
  • 100% Zaštita Kupca: Kada plaćate putem Trustap-a, automatski dobivate Zaštitu Kupca. Ovo jamči sigurne transakcije, štiti vas od nedostave vašeg predmeta, omogućava vam zatraživanje povrata i pruža pristup korisničkoj podršci.
  • Smanjenje Rizika: Osiguravajući da obje strane ispune svoje obveze prije puštanja plaćanja, Trustap smanjuje rizik od financijskog gubitka.

3 Jednostavna Koraka za Prodaju na Mojekrpice s Trustap-om

1. Oglasite Vaš Proizvod

Objavite svoje proizvode za prodaju.

2. Dogovorite Dostavu

Kada kupac odabere kupiti vaš proizvod, dogovorite dostavu.

3. Preuzmi Vašu Uplatu

Nakon što završi razdoblje za pregled, vaša uplata će biti puštena. Osigurajte da su vaši bankovni podaci dodani kako biste primili svoje zarade, ovo možete učiniti u bilo kojem trenutku.

Prednosti za Prodavatelje

  • Nula Naknada za Prodaju: U zamjenu za potpunu zaštitu kupca, Trustap-ovo rješenje za plaćanje se oslanja na kupca da plati malu naknadu, što znači da za prodavatelja nema nikakvih naknada.
  • Povećajte Prodaju: Escrow plaćanja stvaraju sigurno okruženje, što potiče oprezne kupce da zaključe svoje kupovine, sprječavajući ih da napuste košaricu prije završetka transakcije.
  • Otkrivanje Prijevara: Naš nadzor nad prijevarama 24/7 osigurava zaštitu od prijevara u transakcijama.
  • Posredovanje i Rješenje: Trustap-ova platforma u obliku escrow-a opremljena je za posredovanje i rješavanje svih sporova koji se mogu pojaviti tijekom transakcije, osiguravajući pravedno rješenje.

Često Postavljena Pitanja

1. Kada kupac može zatražiti povrat novca?

Kupci mogu podnijeti sporove samo iz sljedećih razloga:

  • Kupac nije primio predmet
  • Primljeni predmet ne odgovara originalnom opisu
  • Predmet je oštećen, a ovo nije bilo navedeno u opisu

Sporovi podneseni iz bilo kojeg drugog razloga (na primjer, jer je Kupac promijenio mišljenje, ne treba više predmet ili ga ne želi, ili zbog bilo kakvog oštećenja ili nedostatka koji su jasno navedeni u opisu predmeta) neće biti prihvaćeni kao valjani razlozi za sporove od strane Trustap-a.
U svim slučajevima, povrat novca neće biti obrađen dok proizvod ne bude vraćen Prodavatelju.

2. Tko plaća dostavu?

Trenutno postoje dvije opcije.
Prva opcija je, ako želite jednostavno koristiti Trustap za pokrivanje troška proizvoda, možete razgovarati i odlučiti tko će pokriti taj trošak i koju opciju dostave ćete koristiti. U osnovi, nastavljate kao i prije. Druga opcija je da jednostavno uključite cijenu poštarine i pakiranja u cijenu proizvoda u vašem oglasu. To je cijena koju će platiti kupac ako se odlučite za tu opciju i iako znamo da se cijena dostave može promijeniti ovisno o lokaciji, potpuno vam ostavljamo izbor kako ćete to riješiti.
Na kraju, želimo spomenuti da će vam uskoro biti dostupne dodatne mogućnosti koje će automatizirati dio s dostavom, te se nadamo da će taj proces učiniti još jednostavnijim i lakšim za korištenje!

3. Naknada za zaštitu kupca

Trustap je besplatan za sve prodavače, dok kupac plaća naknadu/proviziju za zaštitu kupca koja se u potpunosti vraća u slučaju otkazivanja narudžbe.

4. Što ako ne želim koristiti Trustap?

Ne, Trustap nije obavezan. Ako želite nastaviti prodavati proizvode kao i prije, to je u redu. Trustap omogućuje kupcima da izvrše uplatu za vaše prozivode. Možete jednostavno prihvatiti uplatu i dogovoriti zamjenu s kupcem kako biste nastavili. Tek kada vam moramo poslati vasa novcana sredstva, bit će od vas zatraženo da otvorite Trustap račun kako bismo znali gdje poslati vaša zarađena sredstva!

Ako imate bilo kakvih pitanja o postupku, obratite se našem timu za podršku putem e-pošte na support@trustap.com ili izravno preko našeg online chata.

By Katie Collins