Mojekrpice & Trustap – Česta pitanja

09/02/2024
Mojekrpice & Trustap – Česta pitanja

Pitanja prodavača

Koliko dugo imam vremena poslati predmet nakon što ga je Kupac platio?

Nakon što Kupac uspješno izvrši plaćanje, imate 4 dana (96 sati) da pošaljete paket na određeno mjesto za isporuku. Ako vam je potrebno više vremena od predviđenog, molimo kontaktirajte podršku na support@trustap.com

Što ako više ne želim poslati predmet?

Ako odlučite ne poslati predmet iz bilo kojeg razloga, možete otkazati transakciju izravno sa stranice s popisa na svom profilu. U tom slučaju kupac će dobiti puni povrat novca.

Ne mogu isprintati etiketu za dostavu, što mogu učiniti?

Isprintanje etikete za dostavu nije nužno. Možete je skenirati izravno s vašeg telefona.

Kako se potvrđuje dostava?

Potvrda dostave automatski se događa kada Kupac preuzme predmet s određenog mjesta za preuzimanje. Ova potvrda pokreće 24-satni rok za prigovor. Ako Kupac ne podnese prigovor, sredstva će biti prenesena na vaš bankovni račun na kraju ovog razdoblja, pod uvjetom da je vaš Trustap račun potpun i verificiran.

Što se događa ako Kupac podnese prigovor?

Ako Kupac podnese prigovor, transakcija će biti zamrznuta, a Trustap će pokrenuti istragu. Vaše plaćanje sigurno će se zadržati u Trustap Hold pretincu dok se istraga ne dovrši. Bit ćete obaviješteni e-poštom da je podnesen prigovor.

Trustap će pregledati prigovor kako bi utvrdio njegovu valjanost. Valjani razlozi prigovora uključuju:

  • Predmet nikada nije bio primljen od strane Kupca.
  • Predmet je potvrđen kao oštećen tijekom dostave od strane Hrvatske Pošte.
  • Primljeni predmet znatno se razlikuje od opisa i detalja na popisu.

Tijekom istrage Trustap može zatražiti dokaze od obje strane. Informacije koje pruži Hrvatska Pošta smatrat će se točnima, osim ako dostavljeni dokazi ne sugeriraju drugačije. Trustap će donijeti konačnu odluku na temelju dokaza i obavijestiti obje strane putem e-pošte.

Kako sam zaštićen od prijevara s prigovorima?

Ovdje smo da vas podržimo ako zahtjev za povrat novca Kupca izgleda neosnovano. Situacije u kojima Kupac neće imati pravo na povrat uključuju:

  • Neprijavljivanje problema unutar roka za prigovor ili nepoštivanje postupka prigovora.
  • Predmet nije znatno drugačiji od opisa predmeta.
  • Predmet je diran, korišten, nošen, opran ili izmijenjen od strane Kupca.
  • Kupac je eksplicitno potvrdio zadovoljstvo prije podnošenja prigovora.
  • Nedostatni dokazi koje je pružio Kupac kako bi podržao svoj prigovor.
  • Zloupotreba ili zlouporaba platforme od strane Kupca.

Iako nije obavezno, preporučujemo da fotografirate ili snimite videozapise ambalaže predmeta radi dodatne sigurnosti.

Koliko dugo će mi trebati da primim plaćanje?

Vaša sredstva bit će puštena nakon što istekne rok za prigovor. Vrijeme potrebno da novac stigne na vaš bankovni račun varira od banke do banke, ali obično traje 2-3 radna dana.

Što trebam učiniti da bih primio plaćanje?

Jednostavno se registrirajte s Trustapom koristeći “Registrirajte se s Trustapom” gumb dostupan na vašem profilu i ispuniti sve potrebne informacije u odjeljku ‘Moj profil’.
Morate pružiti potrebne osobne podatke (ime, datum rođenja, telefon i adresa) i vašu željenu metodu isplate. Trustap također može zahtijevati identifikacijske dokumente za dodatnu provjeru u nekim slučajevima. Ako su identifikacijski dokumenti potrebni za verifikaciju vašeg računa, to će biti naznačeno na stranici Identifikacijski dokument vašeg profila, s opcijom za izravno učitavanje vašeg dokumenta na vaš profil.

Zašto Trustap treba informacije o meni?

Da bi pružio najbolju uslugu plaćanja, Trustap je verificirani partner tvrtke Stripe, vodeće tehnološke tvrtke za plaćanje. Stripe je reguliran u Europi od strane Centralne banke Irske i Ureda za financijsku kontrolu Ujedinjenog Kraljevstva.

Stripe ima obvezu provođenja zahtjeva “Upoznaj svog klijenta” (KYC) za plaćanja koje ih obavezuje prikupljanju i održavanju informacija o svim korisnicima računa Stripe i Trustap. Ovi zahtjevi dolaze od njihovih regulatora i namijenjeni su sprječavanju zlouporabe financijskog sustava. Iz tog razloga, informacije koje pružate provjeravaju se radi potvrde vašeg identiteta prije vršenja bilo kakvih plaćanja na vaš račun. Za više informacija, provjerite Pravila o privatnosti Stripea.

Pitanja kupca

Što ako Prodavač nikada ne pošalje predmet koji sam platio?

Ako Prodavač odluči ne poslati predmet iz bilo kojeg razloga, može otkazati transakciju s stranice transakcija na svom profilu. Ako Prodavač ne otkaže, mi ćemo otkazati transakciju u njihovo ime. U svim slučajevima, ako predmet nije poslan, primit ćete puni povrat cijene predmeta, naknade zaštite kupca Trustapa i troškova dostave.

Kako ću znati da je moj predmet spreman za preuzimanje?

Primit ćete tekstualnu poruku od Hrvatske Pošte na broj telefona naveden u vašim podacima o dostavi na vašem Mojekrpice profilu.

Koliko dugo ću imati vremena da preuzmem svoj predmet?

Imat ćete 5 radnih dana da preuzmete svoj predmet s odabranog mjesta za preuzimanje.

Što se događa ako podnesem prigovor?

Ako podnesete prigovor, transakcija će biti zamrznuta, a Trustap će provesti istragu. Plaćanje će ostati sigurno u Trustap Holdu dok se istraga ne dovrši. Valjani razlozi prigovora uključuju:

  • Neprijem predmeta.
  • Predmet je potvrđen kao oštećen tijekom dostave od Hrvatske Pošte.
  • Primljeni predmet znatno se razlikuje od opisa i detalja na popisu.

Tijekom istrage, Trustap može zatražiti dokaze od obje strane. Informacije koje pruži Hrvatska Pošta smatrat će se točnima, osim ako dostavljeni dokazi ne sugeriraju drugačije. Trustap će donijeti konačnu odluku na temelju dokaza i obavijestiti obje strane putem e-pošte.

By Katie Collins